Eerste monteur mechatronica

« Alle Techniek opleidingen

Als eerste monteur mechatronica werk je bij bedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw. Je bouwt zelfstandig op een frame of chassis complexe machines of componenten uit aangeleverde onderdelen. Je kunt ook op locatie bij een klant revisie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Je ontvangt een werkplan van je leidinggevende. Op basis van werktekeningen, instructies en schema’s ga je zelfstandig of in een team werken aan een machine of product. Je werkzaamheden bestaan uit het assembleren, samenbouwen en monteren van onderdelen tot complexe machines of mechatronische producten, het testen van machines en het afstellen daarvan.

Inhoud

Je werkt aan de volgende kerntaken:

  • installeren van technische installaties
  • assembleren van deelproducten
  • aanleggen van kabels en leidingen
  • plaatsen en monteren van componenten
  • testen van de installatie
  • begeleiden en afronden van installatiewerkzaamheden

‘VeVa-variant’

De opleidingen Mechatronica op niveau 2 en 3 kun je ook in de ‘VeVa-variant’ volgen. Je wordt dan opgeleid voor een technische functie bij Defensie. 

Sustainable Energy

Voor de opleidingen Middenkader Engineering en Mechatronica wordt een extra vakonderdeel aangeboden, namelijk Sustainable Energy (duurzame energie). Met dit vakonderdeel worden de huidige opleidingen Middenkader engineering en Mechatronica toekomstgericht vormgegeven. Sustainable Energy biedt jou uitzicht op een toekomst in bijvoorbeeld de offshore windenergie of op het gebied van zonne-energie. Sectoren waarin voor de komende jaren een flinke groei wordt verwacht.

In deze functie combineer je elektrotechniek, werktuigbouwkunde en technische informatica (ICT)

Na je opleiding

Met het diploma op niveau 3 kun je doorstromen naar een technische middenkaderopleiding op niveau 4.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

« Alle Techniek opleidingen
Algemene informatie
Domein Techniek
Subdomein Mechatronica
Crebonummmer 25340
Niveau Niveau 3
Leerweg BOL/BBL
Duur 3 jaar
Plaats Den Helder/Schagen
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

 

Met een havo diploma kom je in aanmerking voor een maatwerktraject.

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Voor een bol-opleiding betaal je lesgeld aan het Rijk (de rekening ontvang je via DUO). In schooljaar 2019-2020 is dat € 1.168.
Voor een bbl-opleiding betaal je cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2019 - 2020 is dat op niveau 1 en 2 € 243 en op niveau 3 en 4 € 588.

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen:
bbl € 193,45 / bol € 142,70 / VeVa nog niet bekend
Overige benodigdheden: bbl / bol € 292,45 /
VeVa € 549,55
Mechatronica kist (incl. bril, handschoenen en gehoorbescherming): € 235,00
Overall: € 27,50
Werkschoenen: € 35,00

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer R. Bregman. Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook: 
rbregman@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding