Monteur elektrotechnische installaties

« Alle Techniek opleidingen

Als monteur elektrotechnische installaties heb je zowel met eenvoudige als ingewikkelde installaties en onderdelen daarvan te maken. Het draait in jouw werk om het plaatsen van kabels, bedrading en (onderdelen van) installaties. Je bepaalt de positie van de onderdelen, kabels en bedrading die geplaatst moeten worden. Je legt de bedrading en bekabeling aan, je meet en controleert aansluitingen en je test of alles naar behoren werkt. Daarnaast bouw je elektrotechnische producten uit onderdelen. Dit doe je met behulp van (eenvoudige) tekeningen. Je werkt alleen of samen met collega’s en kunt overal aan de slag waar elektrotechnische installaties worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan huizen, kantoren, scholen, ziekenhuizen of fabrieken.

Inhoud

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

• installeren van elektrotechnische installaties
• testen van de installatie
• begeleiden en afronden van installatiewerkzaamheden
• rekening houden met veiligheidsvoorschriften

Als monteur elektrotechnische installaties heb je een brede basiskennis nodig van elektrotechniek en ICT

Na je opleiding

Een logisch vervolg op deze opleiding is de vakopleiding op niveau 3. Doorstromen van niveau 2 naar 3 is bij het ROC Kop van Noord-Holland alleen mogelijk via de bbl.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

« Alle Techniek opleidingen
Algemene informatie
Domein Techniek
Subdomein Installeren en elektrotechniek
Crebonummmer 25333
Niveau Niveau 2
Leerweg BOL/BBL
Duur 2 jaar
Plaats Den Helder
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 

• diploma leer-/werktraject in dezelfde richting als de opleiding waar je voor kiest

Je kunt je voor deze opleiding ook inschrijven als je in het bezit bent van het diploma leer-/werktraject sector techniek van het vmbo.

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Voor een bol-opleiding betaal je lesgeld aan het rijk (de rekening ontvang je via DUO). In schooljaar 2018-2019 is dat € 1.155.
Voor een bbl-opleiding betaal je cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2018 - 2019 is dat op niveau 1 en 2 € 240 en op niveau 3 en 4 € 582.
Daarnaast betaal je aanvullende kosten voor bijvoorbeeld leermaterialen en -hulpmiddelen, ICT-licenties, examengeld en bijzondere activiteiten.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen:
bbl € 169,95
Overige benodigdheden:
bbl € 184,95
Overall: € 27,50
Werkschoenen: € 35,00

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer H. Pranger. Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook: hpranger@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding