Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit

« Alle Techniek opleidingen

Als eerste monteur elektrotechnische installaties installeer je elektrotechnische installaties en maak je ze gebruiksklaar door middel van testen, afregelen en zo nodig programmeren. Je werkt zelfstandig en je begeleidt collega’s. Je werkt bij een elektrotechnisch installatiebedrijf of een bedrijf dat werkt aan elektrotechnische installaties in woningen of grotere (openbare) gebouwen zoals bijvoorbeeld kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen of scholen.

Inhoud

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

• installeren van technische installaties
• assembleren van deelproducten
• aanleggen van kabels en leidingen
• plaatsen en monteren van componenten
• testen van de installatie
• begeleiden en afronden van installatiewerkzaamheden

Verkeerslichten, telecominstallaties, datanetwerken, gebouwbeheerssystemen. Je vindt ze overal en ze vallen vooral op wanneer ze niet meer goed functioneren

Na je opleiding

Met het diploma op niveau 3 zijn er doorstroommogelijkheden naar niveau 4.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

« Alle Techniek opleidingen
Algemene informatie
Domein Techniek
Subdomein Installeren en elektrotechniek
Crebonummmer 25332
Niveau Niveau 3
Leerweg BBL
Duur 3 jaar
Plaats Den Helder
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

 

Met een havo diploma kom je in aanmerking voor een maatwerktraject.

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Deelnemers aan een bbl-opleiding die op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder zijn betalen cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2019-2020 is dat op niveau 1 en 2 € 243 en op niveau 3 en 4 € 588.

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen:
bol € 489,40
Overige benodigdheden: bol € 246,95
Overall: € 27,50
Werkschoenen: € 35,00

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer H. Pranger. Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag op (0223) 611 350.
E-mailen kan natuurlijk ook: hpranger@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding