Techniek

De Techniekcampus aan de Burgemeester Ritmeesterweg in Den Helder biedt onderdak aan de afdeling Techniek van het ROC Kop van Noord-Holland, Tetrix Techniekopleidingen, Installatiewerk Noord-Holland en Quercus Technical Services.

Van deze samenwerking profiteer jij als leerling want afzonderlijk zouden deze (bedrijfs-)scholen niet zoveel faciliteiten kunnen bieden als nu het geval is. Jaarlijks worden hier honderden (mbo) leerlingen opgeleid voor beroepen als elektromonteur, installateur, metaalbewerker, technicus engineering en beroepen in de besturingstechniek en industriële automatisering. Op de Techniekcampus leiden we ook mensen op voor technische beroepen bij de marine en in de offshore-industrie. Onderwijs en bedrijfsleven werken nauw samen op de Techniekcampus. met als resultaat goed op elkaar aansluitende opleidingen van vmbo tot hbo. Samen leiden we jou op tot vakman of -vrouw!

GROTE BEDRIJFSHALLEN
Dat het onderwijs op de Techniekcampus praktijkgericht is, zie je meteen al bij binnenkomst. De Techniekcampus straalt de sfeer van een écht bedrijf uit. Natuurlijk zijn er theorielokalen, het is niet voor niks een school maar je vind er vooral ook grote bedrijfshallen, waar jij als leerling aan de slag gaat en ook daadwerkelijk producten maakt. 

KANSEN VOOR TECHNICI
In deze regio zijn er kansen genoeg op een baan in de techniek. Er is een tekort aan goed opgeleide technische mensen en dat tekort zal de komende jaren alleen maar toenemen. Kies daarom voor techniek, dan zit je gebeiteld!

Overzicht opleidingen

Middenkader engineering

Mechatronica

Mechatronica is een zelfstandige vakrichting waarbinnen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en besturingstechniek/ICT zijn gecombineerd.

Metaalbewerken

Metaal is fantastisch materiaal en je kunt er bijna alles van en mee maken. Metaalbewerken is een vakrichting waarin je bezig bent met werkzaamheden zoals montage-, draai-, las- en constructiewerkzaamheden. De technische ontwikkelingen gaan supersnel en dat maakt deze bedrijfstak extra interessant.

Installeren en elektrotechniek