Autotechnicus

« Alle Mobiliteit en voertuigen opleidingen

Als autotechnicus werk je in garagebedrijven of in grote onderhoudswerkplaatsen onder leiding van een ervaren monteur.

In auto’s zit steeds meer elektronisch gestuurde apparatuur. Reparatie bestaat steeds meer uit het vervangen van defecte onderdelen en het ‘ouderwetse’ sleutelen wordt meer en meer vervangen door digitale technieken.

Inhoud

Tijdens deze opleiding ga je zelf aan de slag in de garage op school (als je de bol-opleiding volgt) of bij een erkend leerbedrijf (als je voor bbl kiest). Je leert hoe je inspecties en onderhoudsbeurten uitvoert aan personen- of bedrijfswagens van verschillende merken, hoe je auto’s klaar maakt voor aflevering en hoe je bijvoorbeeld eenvoudige accessoires monteert. Daarnaast krijg je les in beroepshouding en vaardigheden (bijvoorbeeld klantgericht handelen).

Je voelt je als autotechnicus helemaal in je element bij een geopende motorkap.

Na je opleiding

Met het diploma op zak kun je gaan werken of doorstromen naar de opleiding Eerste autotechnicus op niveau 3.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

 

 

Kevin van der Pol, leerling Autotechniek: "Ik heb voor een opleiding gekozen waarbij je lekker met je handen kunt werken. Ook heb ik gezocht naar een school waar ik mij op mijn gemak voel. Ik woon in Alkmaar en moet bijna een uur fietsen maar sleutelen aan auto's is gewoon leuk! Ik leer in de garage op school en in het bedrijf waar ik werk".

 

 

« Alle Mobiliteit en voertuigen opleidingen
Algemene informatie
Domein Mobiliteit en voertuigen
Crebonummmer 25242
Niveau Niveau 2
Leerweg BOL/BBL
Duur 2 jaar
Plaats Schagen
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 

• diploma leer-/werktraject in dezelfde richting als de opleiding waar je voor kiest

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Voor een bol-opleiding betaal je lesgeld aan het Rijk (de rekening ontvang je via DUO). In schooljaar 2019-2020 is dat € 1.168.
Voor een bbl-opleiding betaal je cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2019 - 2020 is dat op niveau 1 en 2 € 243 en op niveau 3 en 4 € 588.

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen bbl/bol:
€ 523,85
Overige benodigdheden: bbl € 27,95 / bol € 52,95 
Je dient zelf een overall en veiligheidsschoenen aan te schaffen.
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen bbl:
€ 234,15 - bol: nog niet bekend
Overige benodigdheden: bbl € 23,95 / bol € 33,95

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw K. van der Meer.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 230.
E-mailen kan natuurlijk ook: kvandermeer@rockopnh.nl

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding