Informatie voor leerlingen

De informatie op dit gedeelte van de website is speciaal bedoeld voor leerlingen van het ROC Kop van Noord-Holland. Klik in de linkerbalk voor de betreffende informatie.

Hulp bij vragen of problemen
Soms zit het privé zó tegen, dat dit negatief uitwerkt op je studie. In dit geval kun je contact opnemen met je coach, of met één van de loopbaanadviseurs op het ROC Kop van Noord-Holland. De loopbaanadviseurs zijn er om je te helpen je studie in goede banen te leiden. Zij luisteren naar je verhaal en proberen je weer verder te helpen. 
Maar je kunt uiteraard ook anderen om hulp vragen. Zo kun je ook terecht op QUESTION-ZONE.NL, een online zone voor jongeren met vragen en problemen. 

Een bijbaan in je studierichting via Loopbaan.nu
Loopbaan.nu is gespecialiseerd in het bemiddelen van mbo studenten naar een bijbaan in hun studierichting.
Kijk op www.loopbaan.nu voor een bijbaan die écht bij je past!

Waarom zou je verder leren?
www.lerenindekop.nl
Met een diploma op zak heb je de mogelijkheid om straks werk te vinden dat bij je past en waar je geld mee kunt verdienen. Ook heb je dan kennis en vaardigheden opgedaan om op je eigen benen te staan. Je diploma halen gaat niet altijd vanzelf en soms lijkt het makkelijker te stoppen. Maar als je eenmaal van school bent wordt het steeds lastiger om de draad weer op te pakken. Om dat te voorkomen, ben je verplicht om naar school te gaan en gelden er regels waar je je aan moet houden. Met andere woorden: je bent leerplichtig. Kijk voor alle informatie over de leerplicht, begeleiding naar een opleiding, leer- werktrajecten, regulier werk en hulpverlening op www.lerenindekop.nl.

Leer verder!
www.leerverder.nl vormt een brug tussen alle mbo- en hbo-opleidingen in Noord-Holland en Flevoland. Het is een informatieve website voor mbo-studenten die geïnteresseerd zijn in een vervolgopleiding in het hbo. Ook ouders, decanen en overige geïnteresseerden kunnen hier terecht voor informatie over de doorstroom mbo-hbo.