Zelfstandig werkend kok

« Alle Horeca opleidingen

Als zelfstandig werkend kok heb je, naast je taak als kok, ook een controlerende en/of leidinggevende taak. Vaak werk je in luxe restaurants, waar hogere eisen worden gesteld op het gebied van kennis van wijnen en wijn-/spijscombinaties.

Inhoud

Kerntaken opleiding Zelfstandig werkend kok en Leidinggevende keuken*:

  • bereiden van gerechten
  • beheren van keukenvoorraden
  • vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening in de keuken
  • leidinggeven en het uitvoeren van beheerstaken 

* De kerntaken van de opleidingen op niveau 3 en 4 zijn gelijk. De werkprocessen verschillen. Tijdens de opleiding niveau 4 Leidinggevende keuken besteden we uiteraard veel aandacht aan de ontwikkeling van leidinggevende capaciteiten en managementvaardigheden.

Koken, daar ligt jouw passie! Daarom bereid je als zelfstandig werkend kok in de eerste plaats gerechten. Vervolgens zorg je voor een mooie presentatie op de borden.

Na je opleiding

Na het behalen van je diploma kun je uiteraard gaan werken. Je kunt er ook voor kiezen om door te leren. Doordat we horecaopleidingen aanbieden op elk niveau, is de aansluiting uitstekend. Zo kun je met het diploma Zelfstandig werkend kok op niveau 3 de opleiding Leidinggevende keuken op niveau 4 in één jaar afronden. Aansluitend kun je kiezen voor het hbo.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 26 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

« Alle Horeca opleidingen
Algemene informatie
Domein Horeca
Subdomein Kok
Crebonummmer 25182
Niveau Niveau 3
Leerweg BBL
Duur 3 jaar
Plaats Schagen
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

 

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 26 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Deelnemers aan een bbl-opleiding die op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder zijn betalen cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2019-2020 is dat op niveau 1 en 2 € 243 en op niveau 3 en 4 € 588.

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 367,35
Overige benodigdheden: nog niet bekend
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 432,30
Overige benodigdheden: nog niet bekend
Kostenindicatie leerjaar 3
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 64,65
Overige benodigdheden: nog niet bekend

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer P. Buis. Telefonisch bereikbaar op
(0223) 611 230. E-mailen kan natuurlijk ook:
pbuis@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding