Nieuw! Leidinggevende bediening

« Alle Horeca opleidingen

Als leidinggevende bediening geef je leiding aan een team van gastheren en gastvrouwen en ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die in het restaurant worden uitgevoerd. Je bent het eerste aanspreekpunt voor gasten en personeel. Samen met je team zorg je ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Je bent verantwoordelijk voor je afdeling en schakel tussen werkvloer en management. In overleg met de leidinggevende keuken stel je de menukaart op. Daarnaast maak je de personeelsplanning, de afdelingsplannen en de rapportages aan het management. Je bewaakt de procedures en zorg je ervoor dat alle werkzaamheden volgens de regels goed worden uitgevoerd.

Inhoud

Kerntaken opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw en Leidinggevende bediening*:

  • Serveren en bereiden van dranken en gerechten
  • Beheren en bestellen van voorraden
  • Voorstellen doen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • Leidinggeven en beheerstaken uitvoeren

* De kerntaken van de opleidingen op niveau 3 en 4 zijn gelijk. De werkprocessen verschillen. Tijdens de opleiding niveau 4 Leidinggevende bediening besteden we uiteraard veel aandacht aan de ontwikkeling van leidinggevende capaciteiten en managementvaardigheden.

Je geeft leiding aan medewerkers in het restaurant. Je zorgt dat het bedrijf goed draait en bent verantwoordelijk voor de bedrijfs- en productieprocessen.

Na je opleiding

Na het behalen van je diploma kun je uiteraard gaan werken. Je kunt er ook voor kiezen om door te leren, aansluitend kun je kiezen voor het hbo.

Specifieke eisen

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 26 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Meer info

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer P. Buis. Telefonisch bereikbaar op
(0223) 611 230. E-mailen kan natuurlijk ook:
pbuis@rockopnh.nl.

« Alle Horeca opleidingen
Algemene informatie
Domein Horeca
Subdomein Gastheer/-vrouw
Crebonummmer 25170
Niveau Niveau 4
Leerweg BBL
Duur 3 jaar
Plaats Schagen
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

BBL opleiding:
Voor alle bbl-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week. Erkende leerbedrijven zijn te vinden via www.s-bb.nl of www.stagemarkt.nl

Kosten

Deelnemers aan een bbl-opleiding die op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder zijn betalen cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland. In schooljaar 2018-2019 is dat op niveau 1 en 2 € 240 en op niveau 3 en 4 € 582.
Per opleiding worden aanvullende kosten voor bijvoorbeeld leermaterialen en -hulpmiddelen, ICT-licenties, examengeld en bijzondere activiteiten in rekening gebracht.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 412,70
Overige benodigdheden: nog niet bekend
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 85,80
Overige benodigdheden: nog niet bekend
Kostenindicatie leerjaar 3
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 166,50
Overige benodigdheden: nog niet bekend

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer P. Buis. Telefonisch bereikbaar op
(0223) 611 230. E-mailen kan natuurlijk ook:
pbuis@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding