Entree: jouw toegang!


Binnen één jaar een diploma
De Entreeopleiding duurt een jaar en je kunt bij de start van de opleiding kiezen uit verschillende beroepsprofielen. Tijdens de opleiding leer je het beroep kennen, krijg je theorie op school en loop je stage of werk je bij een erkend leerbedrijf.

Wat leer je?
We werken in kleine groepen met een hecht docententeam. Op school leer je plannen en krijg je vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Samen met jouw coach kijk je waar je goed in bent en waar je passie ligt. Zo wordt tijdens de opleiding duidelijk naar welke mbo-opleiding op niveau 2 je kunt doorstromen. Of je kiest er na je opleiding voor om te gaan werken; dat kan ook!

Bol of bbl
Je kunt de Entreeopleiding op 2 manieren volgen:
1. Bol (school en stage)
Je start met een oriëntatieperiode op school. Dan kies je een beroepsprofiel en ga je drie dagen per week naar school in Den Helder of Schagen. De overige twee dagen loop je stage bij een bedrijf.
2. Bbl (werken en leren)
Je kiest een beroepsprofiel en werkt minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast volg je één dag per week les op het Startcentrum Schagen (een samenwerkingsverband tussen het Regius College, Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland).

Bij beide varianten (bol of bbl) krijg je na vier maanden een (bindend) studieadvies. Dan wordt duidelijk of je in staat bent om de Entreeopleiding te halen en wat na de opleiding je mogelijkheden zijn.

Minimaal 16 jaar
Je kunt starten met de Entreeopleiding als je op 1 augustus minimaal 16 jaar bent.

Aanmelding en intake
Je meldt je aan via het inschrijfformulier Entreeopleidingen. Dit inschrijfformulier lever je in bij het ROC Kop van Noord-Holland of je stuurt het op per post. Al je op een praktijkschool of VSO-school zit, dan doe je dat in overleg met school.
Voordat je wordt uitgenodigd voor een intakegesrek, bekijkt een toeleidingscommissie of je geschikt bent voor de opleiding. Zij bekijken in samenwerking met je school van herkomst en soms ook met hulpverleners en de gemeente of de Entreeopleiding haalbaar is voor jou. Daarna wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek. Het wordt op prijs gesteld als hierbij je ouders of eventuele hulpverleners ook aanwezig zijn.

Beroepsprofielen
Klik hier voor een overzicht van de beroepsprofielen waar je binnen de Entreeopleiding uit kunt kiezen.

Kosten
Alleen als je op 1 augustus 2018 18 jaar of ouder bent moet je les- of cursusgeld betalen.
Kies je voor de bol-variant, dan betaal je € 1.155 lesgeld. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Kies je voor de bbl-variant, dan betaal je € 240 cursusgeld aan het ROC Kop van Noord-Holland.
Naast het les- of cursusgeld betaal je zogenoemde opleidingskosten voor bijvoorbeeld boeken, leermiddelen en ICT-licenties. Hierover ontvang je bij de start van je opleiding bericht.

Diplomering
Aan het eind van het jaar doe je een paktijkgericht examen en sluit je de beroepspraktijkvorming af. Als je dit hebt behaald en je hebt ook aan de overige opdrachten en examens voldaan, dan ontvang je het dploma Entree.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden die het ROC Kop van Noord-Holland biedt? Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.
Je kunt ook contact opnemen met:
Mevrouw H. Beverdam - locatie Kievistraat 31 in Den Helder. Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 260. E-mailen kan natuurlijk ook: hbeverdam@rockopnh.nl.
Mevrouw S. Lubbi - locatie Boomgaard 9 in Schagen. Telefonisch bereikbaar op
(0224) 212 725. E-mailen kan natuurlijk ook: slubbi@rockopnh.nl.