Marketing, communicatie en evenementen

« Alle Economie en administratie opleidingen

Wanneer je je aanmeldt voor deze opleiding, word je ingeschreven op het hoofddossier: Marketing, communicatie en evenementen. Tijdens de opleiding volg je eerst een basisdeel. Daarna maak je een keuze voor een van de profieldelen medewerker evenementenorganisatie of medewerker marketing en communicatie.

Medewerker evenementenorganisatie
Als medewerker evenementorganisatie werk je bijvoorbeeld bij een evenementenbureau of op een interne afdeling die evenementen organiseert bij een groot bedrijf. Voordat een evenement kan plaatsvinden, moet er een hoop gebeuren. Je moet van alles regelen en over ieder detail nadenken. Van het inschatten van de kosten en het aanvragen van vergunningen tot het opstellen van het draaiboek en de werving. Wanneer het evenement plaatsvindt ben je vaak een soort van ‘vliegende keep’: je zorgt dat alles volgens plan verloopt en bedenkt oplossingen bij eventuele problemen. Flexibiliteit en creativiteit zijn dan ook belangrijke eigenschappen in dit vak, evenals uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Medewerker marketing en communicatie
Als medewerker marketing en communicatie kun je uiteenlopende functies vervullen. Als marketingmedewerker help je bijvoorbeeld bij het opstellen en uitvoeren van operationele plannen zoals marketing- en verkoopplannen, waarbij je zo goed mogelijk de wensen van (mogelijke) doelgroepen probeert in te schatten, marktonderzoek doet en de markt in kaart brengt.

Als communicatiemedewerker houd je je meer bezig met de interne en externe communicatie: het schrijven van nieuwsberichten voor intranet of de eigen website, het maken van brochures of digitale nieuwsbrieven en het onderhoud van bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Het belangrijkste daarbij is, dat je je kunt verplaatsen in de doelgroep. Uiteraard kun je goed overweg met de computer ben je in staat teksten te schrijven. Omdat je vaak aan meerdere projecten tegelijk werkt en te maken krijgt met deadlines, moet je goed kunnen organiseren en stressbestendig zijn.

Inhoud

  • Marketing en/ of communicatievraagstuk beoordeelt en oplost
  • Projectplan opstellen, uitvoeren en evalueren
  • Voorlichtings-, promotie en/of pr-materiaal ontwikkelt en beheert
  • Evenementenorganisatie
  • Uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden op het gebied van personeelszaken

Meer bedenktijd nodig? GEEN PROBLEEM!
Zit je nu op het vmbo, volg je een van de profielen Economie en Ondernemen of Product en Dienstverlening en weet je nog niet precies wat je wilt? Dat is bij ons geen enkel punt. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen het domein Economie en Administratie start je namelijk in een basisjaar. Zo volg je wel een opleiding in jouw richting en op jouw niveau, maar kun je nog verschillende kanten op.

Je zorgt ervoor dat je product/dienst bekend wordt bij de doelgroep en je communiceert het zo aantrekkelijk mogelijk.

Na je opleiding

Deze opleiding vormt een goede basis voor een vervolg op hbo-niveau, bijvoorbeeld Communicatie of Eventmanagement.
 


Shwetta Mansaram, leerling Economie: "De opleiding is heel breed en geeft mij een goede basis voor de toekomst. Je leert veel, maakt kennis met allerlei verschillende bedrijven en doet veel werkervaring op. Ik woon in Den Helder en ga straks stagelopen in Alkmaar. Geen probleem: vanaf 1 janauari 2017 reizen mbo-ers onder de 18 jaar gratis met hun ov".

 

 

Specifieke eisen

• overgangsbewijs van havo 3/4 of vwo 3/4 

​Bij de intake voor de opleiding moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

« Alle Economie en administratie opleidingen
Algemene informatie
Domein Economie en administratie
Crebonummmer 23067
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Plaats Den Helder
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

• overgangsbewijs van havo 3/4 of vwo 3/4 

​Bij de intake voor de opleiding moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

Kosten

Als je op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder bent, moet je lesgeld aan het Rijk betalen. Voor een bol-opleiding is dat in het schooljaar 2019-2020 € 1.168. Je krijgt hierover in september bericht van DUO (Dienst uitvoering Onderwijs). 

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen:
nog niet bekend
Overige benodigdheden: nog niet bekend
Je dient zelf een koptelefoon, USB-stick en woordenboeken voor de moderne vreemde taal/talen aan te schaffen.
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 491,35
Overige benodigdheden: € 72,15
Kostenindicatie leerjaar 3
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 377,75
Overige benodigdheden: € 76,15

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer A. van Duin. Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 230.
E-mailen kan natuurlijk ook:
amvanduin@rockopnh.nl

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding