Managementassistant

« Alle Economie en administratie opleidingen

Als managementassistant ben je het eerste aanspreekpunt voor het management of de directie. Je ondersteunt hen op verschillende vlakken. Naast het regelen en plannen van vergaderingen en het maken van brieven en verslagen, heb je kennis van financiën, kun je personeelsactiviteiten organiseren en ben je in staat om teksten te beoordelen. Ook het onderhoud van een website of het intranet kan tot je taken behoren. Uiteraard werk je veel met de computer.

Je leert snel, werkt nauwkeurig en zelfstandig en je kunt goed organiseren, coördineren en plannen. In dit beroep komt het regelmatig voor dat er tegelijkertijd veel van je gevraagd wordt. Daarom is het belangrijk dat je prioriteiten kunt stellen en geconcentreerd, efficiënt en nauwkeurig kunt werken. Vanzelfsprekend ga je discreet om met vertrouwelijke informatie.

Inhoud

Tijdens de opleiding werk je onder meer aan de volgende taken:

  • het voeren van correspondentie
  • relatiebeheer
  • formulieren redigeren en teksten vormgeven
  • een planning, draaiboek of checklist opstellen en deze aanpassen
  • bezoekers ontvangen
  • voorstellen uitwerken op basis van offertes
  • inkomende en uitgaande post verzorgen en het archief beheren en actualiseren
  • zakelijke bijeenkomsten en zakenreizen organiseren

Meer bedenktijd nodig? GEEN PROBLEEM!
Zit je nu op het vmbo, volg je een van de profielen Economie en Ondernemem of Product en Dienstverlening en weet je nog niet precies wat je wilt? Dat is bij ons geen enkel punt. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen het domein Economie en Administratie start je namelijk in een basisjaar. Zo volg je wel een opleiding in jouw richting en op jouw niveau, maar kun je nog verschillende kanten op.

Je bent de duizendpoot van het bedrijf, een echt organisatietalent. Kortom, een flitsende functie, waarin geen dag hetzelfde is.

Na je opleiding

Met het diploma op zak kun je op verschillende gebieden en bij uiteenlopende organisaties of bedrijven aan de slag. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Commerciële Economie of Management, Economie & Recht.
 


Shwetta Mansaram, leerling Economie: "De opleiding is heel breed en geeft mij een goede basis voor de toekomst. Je leert veel, maakt kennis met allerlei verschillende bedrijven en doet veel werkervaring op. Ik woon in Den Helder en ga straks stagelopen in Alkmaar. Geen probleem: vanaf 1 janauari 2017 reizen mbo-ers onder de 18 jaar gratis met hun ov".

 

 

Managementassistant

Specifieke eisen

​Bij de intake voor de opleiding moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

« Alle Economie en administratie opleidingen
Algemene informatie
Domein Economie en administratie
Crebonummmer 25574
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Plaats Den Helder
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

• overgangsbewijs van havo 3/4 of vwo 3/4 

Bij de intake voor de opleiding moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

Kosten

Als je op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder bent, moet je lesgeld aan het Rijk betalen. Voor een bol-opleiding is dat in het schooljaar 2019-2020 € 1.168. Je krijgt hierover in september bericht van DUO (Dienst uitvoering Onderwijs). 

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 388,15
Overige benodigdheden: € 105,15
Je dient zelf een koptelefoon, USB-stick en woordenboeken voor de moderne vreemde taal/talen aan te schaffen.
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 355,40
Overige benodigdheden: € 122,15
Kostenindicatie leerjaar 3
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 305,45
Overige benodigdheden: € 116,15

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer A. van Duin. Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 230.
E-mailen kan natuurlijk ook:
amvanduin@rockopnh.nl

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding