Finance & Control (met extra's)

« Alle Economie en administratie opleidingen

Wanneer je je aanmeldt voor de studierichting Finance & Control, word je ingeschreven op het hoofddossier: Economie en administratie. Vul deze naam in op het inschrijfformulier.

Je start automatisch in het basisjaar Economie en Zakelijke Dienstverlening en kunt daardoor eventueel nog gemakkelijk overstappen naar de opleiding Bank & Insurance of naar de opleiding Consulent Publieke Dienstverlening.

Tijdens de opleiding leer je eerst basisvaardigheden. Daarna maak je een keuze voor een van de profieldelen:

Bedrijfsadministrateur
Als bedrijfsadministrateur werk je op de financiële administratie van een bedrijf of bij een administratiekantoor dat de administratie voor andere bedrijven verzorgt. Je voert diverse financiële gegevens in en maakt er maand-, kwartaal- en jaarrapportages van, zodat het management precies weet hoe de financiële situatie is. Het spreekt voor zich dat je daarvoor goed met cijfers moet zijn, graag achter de computer zit en heel precies kunt werken. En je bent geduldig: als er ergens een telling niet klopt, ga jij door tot je het verschil gevonden hebt. 

Assistent-accountant
Feitelijk controleert een accountant of anderen hun financieel-administratieve werk goed hebben gedaan. In sommige gevallen is ook het bijhouden van de administratie van klanten onderdeel van het werk. Als assistent-accountant controleer je documenten als facturen, urenoverzichten en declaraties, maak je financiële overzichten en werk je aan belastingaangiftes. Net als een bedrijfsadministrateur heb je affiniteit met cijfers en werk je nauwkeurig. In dit beroep is het daarnaast belangrijk dat je het leuk vindt om met klanten om te gaan en hen te adviseren.

Extra Diploma’s
Onderstaande diploma’s maken deel uit van de opleiding Finance & control. Afname van deze examens wordt (eenmalig) bekostigd door school en de participerende bedrijven en afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering.
- Basiskennis boekhouden (BKB)
- Basiskennis Calculatie (BKC)
- Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)
- Moderne Bedrijfsadministratie (MBA

 

ZEKER VAN JE KEUZE ? SCHRIJF GELIJK IN!
Schrijf je in voor deze opleiding zodra je zeker weet dat je een van deze opleidingen wilt volgen. Het aantal plaatsen is beperkt

Meer bedenktijd nodig? GEEN PROBLEEM!
Zit je nu op het vmbo, volg je een van de profielen Economie en Ondernemem of Product en Dienstverlening en weet je nog niet precies wat je wilt? Dat is bij ons geen enkel punt. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen het domein Economie en Administratie start je namelijk in een basisjaar. Zo volg je wel een opleiding in jouw richting en op jouw niveau, maar kun je nog verschillende kanten op.

BKB, BKC, PDB en MBA-examens inbegrepen

Na je opleiding

Met de opleiding Management & Control leg je een uitstekende basis voor een baan op een financiële administratie of bij een accountantskantoor. Door de extra's in deze opleiding (zoals externe diploma's BKB, BKC en PDB) heb je bij je sollicitatie een streepje voor. Je kunt als vervolg ook kiezen voor een financieel-economische hbo-opleiding.
 


Shwetta Mansaram, leerling Economie: "De opleiding is heel breed en geeft mij een goede basis voor de toekomst. Je leert veel, maakt kennis met allerlei verschillende bedrijven en doet veel werkervaring op. Ik woon in Den Helder en ga straks stagelopen in Alkmaar. Geen probleem: vanaf 1 janauari 2017 reizen mbo-ers onder de 18 jaar gratis met hun ov".

 

 

Specifieke eisen

De mbo+-opleidingen die worden uitgevoerd via de Finance Academy, bieden je extra’s. Daar staat wel wat tegenover. Deze opleiding is alleen geschikt voor leerlingen die bereid zijn zich volledig in te zetten en beschikken over een professionele leerhouding en uitstekende motivatie. Voor deze opleidingen geldt daarom een aangepaste intakeprocedure. Een intakegesprek, een capaciteitentest en een sollicitatiegesprek bij een van de deelnemende bedrijven (participanten) voor aanvang van de opleiding maken hier onderdeel van uit. Het ROC Kop van Noord-Holland zorgt voor de bemiddeling tussen leerlingen en aangesloten bedrijven.

Overige voorwaarden:
Bij de intake voor de opleiding moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

« Alle Economie en administratie opleidingen
Algemene informatie
Domein Economie en administratie
Subdomein Finance Academy
Crebonummmer 79090
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Plaats Schagen
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

Deze opleiding is ook geschikt voor leerlingen met een havo- of vwo-diploma. Onder bepaalde voorwaarden ben je met een overgangsbewijs havo 3/4 of vwo 3/4 ook toelaatbaar.

Overige voorwaarden:
Bij de intake voor de opleiding moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

Zeker van je keuze? SCHRIJF GELIJK IN!
Schrijf je dan in voor deze opleiding zodra je zeker weet dat je een van deze opleiding wilt volgen. Het aantal plaatsen is beperkt.

Kosten

Als je op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder bent, moet je lesgeld aan het Rijk betalen. Voor een bol-opleiding is dat in het schooljaar 2019-2020 € 1.168. Je krijgt hierover in september bericht van DUO (Dienst uitvoering Onderwijs). 

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen: € 435,34
Overige benodigdheden: € 117,95
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen: nog niet bekend
Overige benodigdheden: nog niet bekend
Kostenindicatie leerjaar 3
Boeken, readers en digitale leermiddelen: nog niet bekend
Overige benodigdheden: nog niet bekend

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer A. van Duin. Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 230. E-mailen kan natuurlijk ook:
amvanduin@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding