Bank & Insurance (met extra's)

« Alle Economie en administratie opleidingen

Het niveau van de opleiding Bank & Insurance via de Finance Academy is mbo+: het werktempo ligt hoger dan bij reguliere mbo-opleidingen op niveau 4, de opleidingen bevatten extra’s en er wordt meer van je gevraagd. Je doet bovendien meer stage-ervaring op en hebt na je opleiding ook externe diploma’s in handen. Dat maakt deze opleiding ook erg geschikt voor havisten.

Wanneer je je aanmeldt voor de studierichting Bank & Insurance word je ingeschreven op het hoofddossier: Economie en administratie. Vul deze naam in op het inschrijfformulier.

Je start automatisch in het basisjaar Economie en Zakelijke Dienstverlening en kunt daardoor eventueel nog gemakkelijk overstappen naar de opleiding Finance & Control.

Tijdens de opleiding leer je eerst basisvaardigheden. Daarna maak je een keuze voor een van de profieldelen:

Adviseur bancaire diensten
Als adviseur bancaire diensten werk je bijvoorbeeld achter de balie bij een bank, waar mensen terecht kunnen met vragen over zaken als geldleningen, sparen en betalen, rentetarieven, etc. Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren naar de klant en gericht advies kunt geven over financiële producten en bankzaken.

Adviseur schadeverzekeringen
Als adviseur schadeverzekeringen adviseer je klanten over schadeverzekeringen, bespreek je maatregelen ter voorkoming van schade en begeleid je klanten bij de afwikkeling van een schadegeval. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de meest actuele wet- en regelgeving en flexibel kunt inspelen op veranderingen in de persoonlijke situatie van de klant.

Adviseur vermogen
Er zijn verschillende manieren om vermogen op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan beleggingen. Als adviseur vermogen informeer je de klant over de voor- en nadelen en de wet- en regelgeving. Ook denk je mee over manieren om de risico’s die de hoogte van het vermogen negatief beïnvloeden, af te dekken.

Extra diploma's

Onderstaande WFT (Wet Financieel Toezicht)-diploma’s maken onderdeel uit van de opleiding.

- WFT Basis
- WFT Schade Particulieren
- WFT Schade MKB
- WFT Vermogen
- WFT Consumptieve kredieten
 

ZEKER VAN JE KEUZE ? SCHRIJF GELIJK IN!
Schrijf je in voor deze opleiding zodra je zeker weet dat je een van deze opleidingen wilt volgen. Het aantal plaatsen is beperkt

Meer bedenktijd nodig? GEEN PROBLEEM!
Zit je nu op het vmbo, volg je een van de profielen Economie en Ondernemem of Product en Dienstverlening en weet je nog niet precies wat je wilt? Dat is bij ons geen enkel punt. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen het domein Economie en Administratie start je namelijk in een basisjaar. Zo volg je wel een opleiding in jouw richting en op jouw niveau, maar kun je nog verschillende kanten op.

WFT-diploma's onderdeel van de opleiding

Na je opleiding

Met de opleiding Bank & Insurance leg je een uitstekende basis voor een baan bij een bank, een verzekeraar of bij een financieel intermediair. Door de extra’s in deze opleiding kun je jezelf onderscheiden op de arbeidsmarkt. Je kunt als vervolg uiteraard ook kiezen voor een hbo-opleiding.
Shwetta Mansaram, leerling Economie: "De opleiding is heel breed en geeft mij een goede basis voor de toekomst. Je leert veel, maakt kennis met allerlei verschillende bedrijven en doet veel werkervaring op. Ik woon in Den Helder en ga straks stagelopen in Alkmaar. Geen probleem: vanaf 1 janauari 2017 reizen mbo-ers onder de 18 jaar gratis met hun ov".

 

 

Specifieke eisen

De mbo+-opleidingen die worden uitgevoerd via de Finance Academy, bieden je extra’s. Daar staat wel wat tegenover. Deze opleidingen zijn alleen geschikt voor leerlingen die bereid zijn zich volledig in te zetten en beschikken over een professionele leerhouding en uitstekende motivatie. Voor deze opleidingen geldt daarom een aangepaste intakeprocedure. Een intakegesprek, een capaciteitentest en een sollicitatiegesprek bij een van de deelnemende bedrijven (participanten) voor aanvang van de opleiding maken hier onderdeel van uit. Het ROC Kop van Noord-Holland zorgt voor de bemiddeling tussen leerlingen en aangesloten bedrijven.

Overige voorwaarden:
Bij de intake voor de opleiding moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

« Alle Economie en administratie opleidingen
Algemene informatie
Domein Economie en administratie
Subdomein Finance Academy
Crebonummmer 79090
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Plaats Schagen
Toelatingsvoorwaarden

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg

Deze opleiding is ook geschikt voor leerlingen met een havo- of vwo-diploma. Onder bepaalde voorwaarden ben je met een overgangsbewijs havo 3/4 of vwo 3/4 ook toelaatbaar.

Overige voorwaarden:
Bij de intake voor de opleiding moet je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.

Zeker van je keuze? SCHRIJF GELIJK IN!
Schrijf je dan in voor deze opleiding zodra je zeker weet dat je een van deze opleiding wilt volgen. Het aantal plaatsen is beperkt.

Kosten

Als je op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder bent, moet je lesgeld aan het Rijk betalen. Voor een bol-opleiding is dat in het schooljaar 2019-2020 € 1.168. Je krijgt hierover in september bericht van DUO (Dienst uitvoering Onderwijs). 

Met ingang van schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor schoolkosten in het mbo. In de nieuwe regeling wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde 'basisuitrusting' en onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik. De basisuitrusting betreft alle spullen (inclusief gereedschappen) die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Die basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld aan studenten die dat willen (studenten die deze spullen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen).

In het schooljaar 2018-2019 is het nog zo dat binnen een aantal opleidingen deze zaken door de student  zelf verplicht moeten worden aangeschaft. Deze spullen zijn en blijven uiteraard ook eigendom van de student.

De aanschaf van onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik (zoals boeken, softwarelicenties, een laptop, werk- of sportkleding en -schoenen of de kosten van externe examens) is nu en blijft ook in de nieuwe regeling voor rekening van de student.

Aanvullende kosten:
Kostenindicatie leerjaar 1
Boeken, readers en digitale leermiddelen: nog niet bekend
Overige benodigdheden: € 317,95
Kostenindicatie leerjaar 2
Boeken, readers en digitale leermiddelen: nog niet bekend
Overige benodigdheden: nog niet bekend
Kostenindicatie leerjaar 3
Boeken, readers en digitale leermiddelen: nog niet bekend
Overige benodigdheden: nog niet bekend

Wel of geen studiefinanciering
Vragen?

Bel met (0223) 611 200 of stuur en e-mail: info@rockopnh.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer A. van Duin. Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 230. E-mailen kan natuurlijk ook:
amvanduin@rockopnh.nl.

Aanmelden en intake Aanmelden
Opleiding informatie (PDF)
Download
Studiebijsluiter Studiebijsluiter van deze opleiding