Economie en administratie

Met een opleiding binnen het domein Economie en Administratie kun je alle kanten op. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 start je namelijk in een basisjaar, waardoor je wel zeker bent dat je iets doet op het juiste niveau, zonder dat je al gelijk een beroepskeuze hoeft te maken.

Uitstekende basis
Wat je ook kiest: je legt een uitstekende basis voor een baan of een vervolgopleiding, omdat je tijdens je opleiding kennis en vaardigheden opdoet die in andere branches ook heel goed van pas komen.
Hoe zelfstandig je werkt, is mede afhankelijk van het niveau van je opleiding. Vaak werk je in teamverband, soms geef je leiding en in andere situaties bepaal je zelf hoe je het werk organiseert. Dat je daarbij met computers werkt, spreekt voor zich.

Begeleiding en hulp
Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht en waar nodig krijg je extra begeleiding. Gedurende je opleiding word je begeleid door een coach die je helpt en (met jou) antwoorden zoekt op vragen, zowel op het gebied van studie als loopbaanperspectief.

Meer bedenktijd nodig? GEEN PROBLEEM!
Zit je nu op het vmbo, volg je een van de profielen Economie en Ondernemem of Product en Dienstverlening en weet je nog niet precies wat je wilt? Dat is bij ons geen enkel punt. Als je je inschrijft voor één van de opleidingen op niveau 3 of 4 binnen het domein Economie en Administratie start je namelijk in een basisjaar. Zo volg je wel een opleiding in jouw richting en op jouw niveau, maar kun je nog verschillende kanten op.

Overzicht opleidingen

Finance Academy

De Finance Academy is ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van het ROC Kop van Noord-Holland en een 25-tal toonaangevende bedrijven en instellingen in de regio. De opleidingen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met hen. Zo verzorgen vertegenwoordigers van de bedrijven regelmatig gastlessen, als onderdeel van het lesprogramma. Daarnaast zijn er excursies naar onder meer de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB) en diverse bedrijven.

MBO+
Het niveau van de opleidingen Management & Control en Bank & Insurance via de Finance Academy is mbo+: het werktempo ligt hoger dan bij reguliere mbo-opleidingen op niveau 4, de opleidingen bevatten extra’s en er wordt meer van je gevraagd. Je doet bovendien meer werkervaring op en hebt na je opleiding ook externe diploma’s in handen.

Voordelen van MBO+
• Je volgt een zeer praktijkgerichte opleiding.
• Je doet werkervaring op bij een van de geselecteerde deelnemende bedrijven.
• De kosten voor eenmalige deelname aan externe examens voor landelijk erkende diploma’s zijn inbegrepen.
• Je kunt doorstromen naar de aansluitende hbo-opleiding, eventueel duaal of in deeltijd via Markus Verbeek Praehep te Amsterdam.
• Je volgt extra vakken en de lesstof is diepgaander dan in de reguliere opleidingen.