Word jij onze nieuwe collega?

Het ROC Kop van Noord-Holland onderscheidt zich door zijn kleinschalige organisatievorm en persoonlijke begeleiding. Studenten zijn voor ons geen nummer, maar mensen met talenten en mogelijkheden. Wij helpen hen graag hun mogelijkheden te ontwikkelen, zodat ze goed zijn voorbereid op hun toekomstige beroep of op een eventuele vervolgopleiding. Spreekt deze aanpak je aan? Reageer op één van de vacatures of laat je gegevens achter op onze vacaturepagina.

profielfoto

David over Werken bij

Mijn uitdaging? De twinkeling in de ogen van een student vinden.

David Lindenaar, docent burgerschap en omgangskunde

“Niet ieder ROC is hetzelfde. De keuze voor het ROC Kop van Noord-Holland was voor mij een hele bewuste; er is hier veel aandacht voor de individuele student. Niet alleen voor de studenten die het moeilijk hebben, maar ook voor degenen die al verder zijn dan de anderen; er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Na mijn studie politicologie en diverse adviesfuncties koos ik heel bewust voor de overstap naar het onderwijs, en dan speciaal het mbo. Jongeren op havo/vwo-niveau laten zich wel horen, mbo-studenten hebben de neiging zichzelf onder te waarderen.

Als docent burgerschap en omgangskunde is het mijn uitdaging om hen te laten nadenken over de maatschappelijke ontwikkelingen, hun eigen rol daarin en de invloed die ze kunnen uitoefenen.

Soms is het best even zoeken naar een manier om tot jongeren door te dringen, maar als het dan lukt en ik zie een twinkeling in de ogen van een student ontstaan, dan weet ik waar ik het voor doe.”