Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig kunt hebben tijdens je studie. Zo vind je meer informatie over hoe je je kunt ziek melden. Maar ook onze onderwijsovereenkomsten, het examenreglement, onze procedure schorsen, onze meldcode huiselijk geweld, de klachtenregeling waarin staat wat je moet doen als je een klacht hebt en de algemene informatiegids zijn hier te vinden. Voor meer informatie over je stage kijk je op de pagina stagebegeleiding.

Ziek melden?

Als je ziek bent, meld je dit ’s morgens voor aanvang van jouw eerste onderwijsactiviteit via het leerlingportaal van EduArte. (Ben je nog geen 18 jaar dan moet de ziekmelding worden gedaan door je ouder/verzorger via het ouderportaal van EduArte.) Ook andere afspraken waarom je afwezig bent, meld je via leerlingportaal EduArte. Als je stage loopt, licht je ook je stageadres in. Je afwezigheidsmelding geldt pas vanaf het moment dat je deze hebt gemeld. Doe dit dus op tijd. Als je weer aan de onderwijsactiviteiten gaat deelnemen, hoef je dit niet te melden. Behalve tijdens je stage of bpv (beroepspraktijkvorming), dan meld je je telefonisch beter bij de balie van je schoollocatie.

Onderwijsovereenkomsten

Met elke deelnemer wordt voor de inschrijving van de opleiding een onderwijsovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst staan de algemene rechten en plichten van de student en de school.

Onderwijsovereenkomst mbo 2021 – 2022

Onderwijsovereenkomst Vavo 2021 – 2022

Onderwijsovereenkomst Entree 2021- 2022

Algemene informatiegids
De algemene informatiegids 2021-2022

Studiekosten

Heb je vragen over studiekosten?
Kijk dan voor meer informatie op de pagina Kosten.

profielfoto

Joel over Huidige studenten

“Ik wil wat van de wereld zien”

Voordat de 17-jarige Joël Scheen uit Den Helder voor VeVa Maritiem koos, is hij met een groep medescholieren van Stavanger in Noorwegen naar Friesland gezeild. Joël: “Ik was één van de weinigen die niet zeeziek werd.” Reden genoeg voor Joel om de optie ‘Koninklijke Marine als toekomstig werkgever’ serieus te overwegen. Hij was alleen nog te jong om bij de marine te solliciteren. De opleiding VeVa maritiem vormde een goede overbrugging en na een bezoek aan de open avond wist hij het zeker. Joël zit nu in het tweede jaar van de opleiding en het bevalt hem goed. “Ik hou niet van stilzitten en zit hier echt op mijn plek. We krijgen veel sport, de opleiding is afwisselend en de sfeer is heel goed. Als ik van school kom, solliciteer ik bij de Koninklijke Marine en hoop ik veel van de wereld te gaan zien.”