Aansluiting op het bedrijfsleven

ROC Kop van Noord-Holland werkt nauw samen met bedrijven

Het ROC Kop van Noord-Holland is altijd op zoek naar manieren om samen met het bedrijfsleven jonge mensen op te leiden. We hebben daarom duurzame relaties met andere onderwijsinstellingen, bedrijven, gemeenten en organisaties.

Erkend leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf kunt u via het stagebureau een leerplaats aanbieden. Onze stageconsulenten informeren potentiële kandidaten over uw vacatures. Bent u nog geen erkend leerbedrijf, dan helpen wij u dit te worden. De aanvraag loopt via de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Een student is een goede investering

De student van vandaag is de competente collega van morgen. Het bieden van stageplaatsen of het in dienst nemen van studenten is daarom de moeite waard. Studenten in de praktijk verbeteren de aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt.

Met een student in huis heeft u:
• De mogelijkheid om een specifiek onderzoek of specifieke opdracht uit te laten voeren.
• Ondersteuning van een gedreven jongere, die anders tegen dingen aankijkt en met nieuwe ideeën komt.
• De kans om jong talent in te werken. U leert uw potentiële medewerkers zo veel beter kennen.
• Invloed op de vorming, ontwikkeling en opleiding van misschien wel toekomstige medewerkers.

Natuurlijk krijgt u persoonlijke begeleiding van een stageconsulent.

Keuzedelen voor meer arbeidsmarktrelevantie

In augustus 2016 zijn voor Nederlandse mbo-opleidingen de zogenaamde keuzedelen ingevoerd. Dit zijn vakken die een student de kans geven om een vak te verdiepen of juist kennis te verbreiden. Het is daarom een plus op de opleiding. Dit helpt de zogenoemde arbeidsmarktrelevantie van een opleiding. We werken samen met bedrijven uit de regio om het aanbod van keuzedelen af te stemmen op de arbeidsmarkt. Wij gaan hier graag met u over in gesprek.

Samenwerken met ROC Kop van Noord-Holland

Denk mee in de vakopleidingen

We hebben een breed aanbod van opleidingen binnen diverse branches. We evalueren ook continu onze aanbod en passen die aan waar nodig. Als u nog een aanvulling heeft, dan horen wij die uiteraard graag.

> Bekijk al onze branches

Aanmelden voor een stagiair

Heeft u niet eerder met ons samengewerkt? Dan maken we eerst een afspraak voor een persoonlijk oriënterend gesprek. Wat zijn uw wensen, wat heeft een student uw organisatie te bieden en wat vraagt stagebedrijf zijn van uw organisatie?

Wilt u een stageplaats aanbieden of een medewerker opleiden via werkend leren? Neemt u dan contact op met het stagebureau:

Telefoon: 0223 61 13 57
E-mail: stagebureau@rockopnh.nl