Home > Huidige student

Informatie voor studenten

Binnen het mbo word je opgeleid tot zelfstandig beroepsbeoefenaar. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je alles zelf maar moet uitzoeken. We zijn niet voor niets ‘gewoon een goede school’. Je krijgt bij ons de begeleiding die je van een school mag verwachten. Een vaste docent coacht je gedurende je opleiding. En heb je extra hulp of juist uitdaging nodig, dan kan je coach je doorverwijzen naar een student adviseur van het Loopbaancentrum.

Ziekmelden?

Als je ziek bent, meld je dit ’s morgens voor aanvang van jouw eerste onderwijsactiviteit via het leerlingportaal van EduArte. (Ben je nog geen 18 jaar dan moet de ziekmelding worden gedaan door je ouder/verzorger via het ouderportaal van EduArte.) Ook andere afspraken waarom je afwezig bent, meld je via leerlingportaal EduArte. Als je stage loopt, licht je ook je stageadres in. Je afwezigheidsmelding geldt pas vanaf het moment dat je deze hebt gemeld. Doe dit dus op tijd. Als je weer aan de onderwijsactiviteiten gaat deelnemen, hoef je dit niet te melden. Behalve tijdens je stage of bpv (beroepspraktijkvorming), dan meld je je telefonisch beter bij de balie van je schoollocatie.

Begeleiding

Loopbaancentrum

Voor vragen over:

 •  je opleidings- of beroepskeuze
 •  overstappen naar een andere opleiding
 •  je stage
 •  leerproblemen
 •  tegenvallende resultaten
 •  studiefinanciering
 •  doorstromen binnen ROC Kop van Noord-Holland
 •  doorstromen naar het hbo

> Meer over de extra begeleiding

Alles over stages

Je stage is een mooie kans het vakgebied goed eigen te maken. Al tijdens je opleiding doe je werkervaring op bij een bedrijf. Je leert over de gang van zaken, de bedrijfscultuur en het leven op de werkvloer. Je kunt kiezen om stage te lopen in de beroepsopleidende leerweg (bol), of via werkend leren (bbl). Je kunt zelf op zoek gaan naar een stageplek of hulp vragen bij het stagebureau. Lees hier meer over de begeleiding bij stage lopen of bekijk de stagehandleiding.
> Stagehandleiding bol
> Stagehandleiding bbl

Vertrouwenszaken

Een vertrouwenspersoon helpt je de dingen bespreken die je niet zo gemakkelijk tegen vrienden of familie zegt. Misschien schaam je je ergens voor, of wil je de ander niet met jouw problemen opzadelen. Of heb je gewoon even een professionele blik nodig.  De intern begeleiders van het Loopbaancentrum helpen je bij:

 • problemen in je thuissituatie,
 • seksuele ongemakken, soa’s, onbedoelde zwangerschap en relaties,
 • lichamelijke of psychische beperkingen,
 • pesten, discriminatie of seksuele intimidatie.

Contact opnemen kan een hele opluchting zijn. > Lees meer over vertrouwenszaken en neem contact op met een van de intern begeleiders

Ervaringen delen...

“Meepraten over school bij de studentenraad”

Meepraten over school? Dat kan via de Studentenraad. Wij zijn ook gewoon studenten bij het ROC Kop van Noord-Holland. Studenten die het leuk vinden om mee te denken en te praten over het beleid en de regels van de school. Als student ben je tenslotte ervaringsdeskundige in het onderwijs. En je mag er ook over meepraten. Graag zelfs! Daarom vergaderen we met de onderwijsdirectie en ‘de baas van het ROC’, meneer De Wit. Wat we dan bespreken? Dat kan van alles zijn. Oók jouw punten. Die krijgen we door via afdelingsraden en opleidingsraden. Je mag je opmerkingen ook rechtstreeks aan ons doorgeven via de mail: studentenraad@rockopnh.nl 
Meer informatie over de studentenraad vind je hier.

Als je twijfelt, vraag dan om hulp!

De juiste keuze maken is niet voor iedereen gemakkelijk. Het kan gebeuren dat een opleiding toch minder goed bij je past dan je had gedacht. Het advies van Rhona Wessels, die een overstap maakte: “Als je twijfelt, wacht dan niet te lang en vraag om hulp. Ik ben heel blij met de begeleiding die ik kreeg. De coördinator, mevrouw Kraak, regelde een stage voor mij bij een bedrijf waar ik verschillende werkzaamheden kon doen. Hierdoor ontdekte ik dat structuur belangrijk voor me is en dat ik het leuk vind om te werken met cijfers. Ook heb ik een test gemaakt bij het Loopbaancentrum. Daaruit kwam accountancy naar voren, waarna ik koos voor de opleiding Assistent Accountant via de Finance Academy.”

“Mijn coach heeft me goed geholpen”

Toen Dylan Kokkelkoren te horen kreeg dat hij was afgekeurd voor alle Defensieonderdelen, ‘zat hij er even helemaal doorheen’.
Heel begrijpelijk, want Dylan was op dat moment bijna klaar met de VeVa-opleiding en moest zich gaan richten op een andere toekomst dan hij voor ogen had. Niet binnen Defensie, maar erbuiten.
Dylan: “Gelukkig had ik een coach, meneer Jansen, die me met raad en daad bijstond. Met zijn hulp ben ik uiteindelijk overgestapt naar de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid op de VeiligheidsAcademie van het ROC Kop van Noord-Holland, naar de zogenoemde politieklas.”

Actueel

Nieuws

Nieuwe opleiding: Algemeen Militair Verpleegkundige

Wil je verpleegkundige worden en wat van de wereld zien? Wil je graag bij de geneeskundige dienst van Defensie werken en dit allemaal bereiken met vier jaar studeren?

Lees verder>

Kom je opleiding kiezen op de open avond!

Als het laatste jaar van het voortgezet onderwijs in zicht is, is het moment daar om een vervolgopleiding te kiezen. Hoe kun je je daar het beste op voorbereiden? Want

Lees verder>

We gaan graag met je in gesprek!

Wij delen dit jaar aan geïnteresseerde in onze opleidingen een flesje ‘spraakwater’ uit. En niet voor niets, onze evenementen om met decanen, toekomstige studenten en ouders in gesprek te gaan staan in de steigers. Wij helpen met een team aan professionals graag onze decanencontacten aan de juiste informatie om zo goed mogelijk advies te kunnen geven. 7 november ontmoeten wij ze op onze jaarlijkse decanendag en gaan we met ze in gesprek en gaan ze vooral ook dit keer met onze studenten in gesprek.

Lees verder>

AGENDA

Verder leren: waarom?

Door een vak te leren zet je een stap in de goede richting: naar een baan bijvoorbeeld, of een vervolgopleiding. Doorstromen binnen het mbo Niet iedereen kan gelijk starten op het hoogste niveau. Dat hoeft ook helemaal niet. Ieder volgt namelijk zijn of haar eigen leerontwikkeling en eigen leerroute. Ook studenten die starten op niveau 1 kunnen via niveau 2, 3 uitstromen op niveau 4. Dat kost wat meer tijd, maar mogelijk is het zeker. Meer weten over doorstromen naar een opleiding op een hoger niveau? Neem contact op met een van de intern begeleiders van het Loopbaancentrum. Van het mbo naar het hbo Met een mbo-diploma op niveau 4 kun je naar het hbo. We werken samen met Hogeschool INHOLLAND om de overgang van mbo naar hbo zo goed mogelijk aan te laten sluiten. Bij sommige hbo-opleidingen levert een mbo-diploma je vrijstellingen of zelfs studieverkorting op.

Leerverder.nl


Leerverder.nl vormt een brug tussen alle mbo- en hbo-opleidingen in Noord-Holland en Flevoland. Het is een informatieve website voor scholieren en mbo-studenten die geïnteresseerd zijn in een vervolgopleiding in het hbo. Ook ouders, decanen en overige geïnteresseerden kunnen hier terecht voor informatie over de doorstroom van mbo naar hbo.