Home > Decanen

Samen werken aan een succesvolle overgang

Als decaan begeleidt u leerlingen om de juiste keuze voor een vervolgopleiding te maken en de overstap van het vmbo of de havo naar het mbo soepel te laten verlopen. Daar werken wij uiteraard graag aan mee. Zo is er een vast contactpersoon voor decanen binnen het Loopbaancentrum en de afdeling communicatie, zodat u op de hoogte bent en blijft van de nieuwste ontwikkelingen in ons opleidingsaanbod, de kwaliteit van ons onderwijs en de data van de belangrijkste evenementen.

Nieuw opleidingsaanbod 2020-2021 in één overzicht

U kunt hier zien welke voorlichtingsmomenten en open avonden gepland staan.

Decanendag 2019


Elk jaar organiseert ROC Kop van Noord-Holland een decanendag.
Hier krijgt u informatie over het opleidingsaanbod en eventuele wijzigingen voor het aankomende schooljaar. Neem contact op voor vragen. Wilt u de nieuwsbrief voor decanen in uw mailbox ontvangen? Stuur dan een e-mail naar communicatie@rockopnh.nl.

ROC Kop van Noord-Holland: betrokken en toekomstgericht

Opleidingsmogelijkheden bij ROC Kop van Noord-Holland

> Mbo opleidingen
> Vavo opleidingen
> Entree opleidingen

Kosten

> Kosten mbo
> Kosten vavo
> Kosten entree

Perspectief

Om een goede keuze te kunnen maken voor een vervolgopleiding, is het belangrijk dat leerlingen en hun ouders en verzorgers beschikken over relevante, betrouwbare en actuele informatie. Het ROC Kop van Noord-Holland biedt voorlichting over het opleidingsaanbod en de situatie op de arbeidsmarkt. Daarnaast heeft de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in opdracht van het ministerie van OCW voor ieder ROC in Nederland een studiebijsluiter gemaakt die onafhankelijke informatie bevat. Deze bijsluiter is te vinden bij iedere opleiding.
> Klik hier voor algemene informatie over de studiebijsluiter

Kwaliteit

De kwaliteitsafspraken die vanuit het ministerie zijn gemaakt met mbo-instellingen onderschrijven wij van harte. Niet voor niets maakt het bieden van onderwijs van hoge kwaliteit onderdeel uit van onze missie. De kwaliteitsafspraken mbo hebben geresulteerd in een kwaliteitsplan dat binnen onze organisatie tevens het onderwijsplan is. Hoofdthema’s zijn professionalisering, intensivering van het taal- en rekenonderwijs, verlaging van voortijdige schooluitval door voorzieningen voor kwetsbare jongeren en excellentieprogramma’s voor de goed presterende leerlingen.

Dat het kwaliteitsplan werkt, blijkt wel uit de goede scores bij recente onderzoeken die zijn uitgevoerd door de onderwijsinspectie.
> Kwaliteitszorg

Gebruik de opleidingszoeker

 

Contact met ROC Kop van Noord-Holland

Wilt u meer informatie over ROC Kop van Noord-Holland? Of bent u geïnteresseerd in een samenwerking met ons? Neem dan contact op.

Wij zijn bereikbaar via:

Telefoon: 0223 611 200
E-mail: info@rockopnh.nl

Gerbrich Leegwater

Hoofd Loopbaancentrum - Algemene vragen
Ik ben bereikbaar via:

Telephone: (0223) 611 200
Email: gleegwater@rockopnh.nl

Sandra Zeck

Stafmedewerker Communicatie
Ik ben bereikbaar via:

Telephone: (0223) 611 200
Email: communicatie@rockopnh.nl 

Kayleigh van Nuland-Haster

Medewerker Administratie Afdeling Communicatie
Ik ben bereikbaar via:

Telephone: (0223) 611 1200
Email: communicatie@rockopnh.nl

Daarom kies je voor ROC Kop van Noord-Holland

Wij bieden kwalitatief hoogwaardig onderwijs waarbij studenten gekend worden. Maar dat kunnen we niet alleen. De professionals van het loopbaancentrum van ROC Kop van Noord-Holland werken nauw met u als decaan samen in het voortraject van onze mbo-opleidingen. Door al in een vroeg stadium duidelijk te communiceren, weten alle partijen wat we elkaar kunnen bieden. Kwalitatief onderwijs dat past bij de leerling. Wij scoren niet voor niets elk jaar hoog in de Keuzegids Mbo.

Samenwerking op alle niveaus

Betrokkenen bij ROC Kop van Noord-Holland kennen elkaars naam. Met u als decaan streven wij een warme overdracht na, waarbij we vertrouwen op elkaars visie. We werken in het gehele loopbaanbegeleidingstraject nauw met elkaar samen. Deze hechte band bepaalt de sfeer op de beroepenmarkten, die we gezamenlijk organiseren.

Wat doen we om twijfelende leerlingen te informeren?

Heeft u een groep leerlingen die extra informatie nodig heeft? Dan kunt u via ons loopbaancentrum een spreekuur op locatie aanvragen. Uw school krijgt dan een bezoek van een van onze collega’s. Hij of zij gaat in gesprek met de jongeren en stimuleert hen om dieper na te denken over hun eigen interesses. U kunt hiervoor een afspraak maken met Gerbrich Leegwater, via gleegwater@rockopnh.nl.

Actueel

Nieuws

Nieuwe opleiding: Algemeen Militair Verpleegkundige

Wil je verpleegkundige worden en wat van de wereld zien? Wil je graag bij de geneeskundige dienst van Defensie werken en dit allemaal bereiken met vier jaar studeren?

> Lees verder

Kom je opleiding kiezen op de open avond!

Als het laatste jaar van het voortgezet onderwijs in zicht is, is het moment daar om een vervolgopleiding te kiezen. Hoe kun je je daar het beste op voorbereiden? Want

> Lees verder

We gaan graag met je in gesprek!

Wij delen dit jaar aan geïnteresseerde in onze opleidingen een flesje ‘spraakwater’ uit. En niet voor niets, onze evenementen om met decanen, toekomstige studenten en ouders in gesprek te gaan staan in de steigers. Wij helpen met een team aan professionals graag onze decanencontacten aan de juiste informatie om zo goed mogelijk advies te kunnen geven. 7 november ontmoeten wij ze op onze jaarlijkse decanendag en gaan we met ze in gesprek en gaan ze vooral ook dit keer met onze studenten in gesprek.

> Lees verder