Home > Over ons > Begeleiding

Loopbaanbegeleiding

Binnen het mbo word je opgeleid tot zelfstandig beroepsbeoefenaar. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je alles zelf maar moet uitzoeken. We zijn niet voor niets ‘gewoon een goede school’. Je krijgt bij ons de begeleiding die je van een school mag verwachten.

Vaste docent als coach

Een vaste docent coacht je gedurende je opleiding. En heb je extra hulp of juist uitdaging nodig, dan kan je coach je doorverwijzen naar een intern begeleider van het Loopbaancentrum.
> Extra begeleiding

Begeleiding bij stage en beroepspraktijkvorming

Ga je stagelopen en moet je kiezen waar? Wil je tijdens je stage overleggen over de gang van zaken? Via je coach kun je contact zoeken met de stageconsulenten van het stagebureau. Voor extra begeleiding verwijst een intern begeleider van het Loopbaancentrum je door naar een jobcoach.
> Meer informatie

Extra ondersteuning

Het loopbaancentrum biedt je extra ondersteuning als je problemen ondervindt, bijvoorbeeld tijdens je stage of in de klas. Hier zijn op vaste dagdelen intern begeleiders te vinden. Studenten en coaches mogen hier binnenlopen, maar een afspraak maken kan ook.
> Meer informatie

Passend onderwijs

Het is voor onze intern begeleiders belangrijk zo vroeg mogelijk te weten wat jij nodig hebt om je opleiding optimaal te doorlopen. Wanneer de antwoorden op het inschrijfformulier daartoe aanleiding geven, gaan wij al voor de zomervakantie met jou en eventueel je ouders in gesprek over het bieden van passend onderwijs. We stellen vast op welke punten je extra begeleiding zou kunnen gebruiken, zodat we daar meteen vanaf de start van je opleiding mee kunnen beginnen.

Van aanmelding tot intake: hoe gaat dat?

Het ROC Kop van Noord-Holland besteedt veel zorg aan de toelating van nieuwe studenten. Logisch, want we willen graag dat elke nieuwe student zonder onnodig oponthoud in een bij hem
of haar passende opleiding terechtkomt. Na inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging en een uitnodiging voor een persoonlijk studiekeuzeadviesgesprek. Na dit gesprek volgt je definitieve bevestiging van inschrijving.

Doorstroom binnen het mbo of naar het hbo

Overweeg je om door te stromen binnen het mbo of naar het hbo? Je staat niet alleen voor deze keuze: de intern begeleiders van het Loopbaancentrum kunnen je advies geven over de vervolgstappen die het beste bij jou passen. Praat ook eens met je ouders en je vrienden over wat zij denken. Maar uiteindelijk maak je die keuze natuurlijk helemaal zelf. Onthoud dat je je voor een hbo-opleiding vaak al voor 1 mei of zelfs 15 januari in moet schrijven.

Gerbrich Leegwater

Telephone: (0223) 611 200
Email: gleegwater@rockopnh.nl


Locatie(s):

Location Central Bureau  Den Helder
Monday 8:30 AM – 5:00 PM
Tuesday 8:30 AM – 5:00 PM
Wednesday 10:30 AM – 5:00 PM
Thursday 8:30 AM – 3:00 PM