Handhaver toezicht en veiligheid - niveau 3

Niveau 3
Leerweg bol
Duur 2 -3 jaar
Plaats Schagen
In Nederland wordt door allerlei professionals dagelijks hard gewerkt om de veiligheid van mensen en de leefbaarheid van de maatschappij te verbeteren.
Als handhaver toezicht en veiligheid (HTV) ben je zo’n professional.

Uniek in Noord-Holland:
Het ROC Kop van Noord-Holland heeft een convenant gesloten met de politie Noord-Holland Noord, de gemeenten Den Helder, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn, de Politieacademie en het kenniscentrum Ecabo. Dankzij het convenant zijn er meer stageplaatsen beschikbaar zodat meer jongeren de kans krijgen zich goed voor te bereiden op hun toekomstige beroep en de juiste praktijkervaring op kunnen doen.

Voordelen Veiligheidsacademie

  • drie veiligheidsopleidingen onder één dak
  • docenten uit de praktijk
  • de praktijkstraat, voor het oefenen van levensechte situaties
  • praktijkervaring opdoen, óók als je nog te jong bent om te solliciteren
Tijdens de opleiding leer je op school het nodige over wet- en regelgeving en is er veel aandacht voor fysieke, communicatieve en sociale vaardigheden. De praktijk bestaat uit stages. Een onderdeel van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid is de BOA-opleiding.
LET OP: In verband met de BOA-opleiding is het nodig dat je bij aanvang 2e schooljaar 18 jaar bent geworden. Als je dan nog jonger zou zijn, dien je eerst de opleiding Medewerker Toezicht en Veiligheid (1 jaar) te doen. 

    

Handhaver toezicht en veiligheid - uitstroomrichting politie
De VeiligheidsAcademie biedt veel voordelen, óók voor leerlingen die nog te jong zijn om bij de politie te solliciteren. Wie zich inschrijft voor de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid, en door de politie geselecteerd wordt voor de uitstroomrichting politie, kan rekenen op een dynamische en uitdagende stage bij de politie. Zo doe je tijdens je opleiding belangrijke praktijkervaring op.