94810 - Handhaver toezicht en veiligheid - niveau 3

Niveau 3
Leerweg bol
Duur 2 -3 jaar
Plaats Schagen / Den Helder
In Nederland wordt door allerlei professionals dagelijks hard gewerkt om de veiligheid van mensen en de leefbaarheid van de maatschappij te verbeteren. Als handhaver toezicht en veiligheid (HTV) ben je zo’n professional.

De opleidingen die via de VeiligheidsAcademie worden aangeboden zijn een goede keuze voor wie aan de slag wil bij de politie, de Koninklijke Marechaussee, een bijzondere opsporingsdienst, handhaving, stadstoezicht, of als beveiliger bij een particuliere beveiligingsorganisatie.
De VeiligheidsAcademie biedt uitdagende stageplaatsen in verschillende vakgebieden. Dat is mogelijk omdat het ROC een convenant heeft gesloten met onder meer de Nationale Politie, de gemeenten Den Helder, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn en de Politieacademie. Dankzij deze samenwerking zijn er meer stageplaatsen beschikbaar, zodat ook meer jongeren de kans krijgen zich goed voor te bereiden op hun toekomstige beroep.

Voordelen VeiligheidsAcademie
• alle veiligheidsopleidingen (Beveiliger, MTV, HTV en HTV-politie) onder één dak
• gespecialiseerde vakdocenten, met veel praktijkervaring
• een praktijkstraat, voor het oefenen van levensechte situaties
• een uitdagende stage bij de politie, handhaving, stadstoezicht of in de beveiliging
• praktijkervaring opdoen, óók als je nog te jong bent om te solliciteren
• de VeiligheidsAcademie heeft leslocaties in Schagen en Den Helder

Handhaver toezicht en veiligheid - uitstroomrichting politie
De VeiligheidsAcademie biedt veel voordelen, óók voor leerlingen die nog te jong zijn om bij de politie te solliciteren. Wie zich inschrijft voor de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid, en door de politie geselecteerd wordt voor de uitstroomrichting politie, kan rekenen op een dynamische en uitdagende stage bij de politie. Zo doe je tijdens je opleiding belangrijke praktijkervaring op.
Tijdens de opleiding leer je op school het nodige over wet- en regelgeving en is er veel aandacht voor fysieke, communicatieve en sociale vaardigheden. De praktijk bestaat uit stages. Een onderdeel van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid is de BOA-opleiding.
LET OP: In verband met de BOA-opleiding is het nodig dat je bij aanvang 2e schooljaar 18 jaar bent geworden. Als je dan nog jonger zou zijn, dien je eerst de opleiding Medewerker Toezicht en Veiligheid (1 jaar) te doen.